Clothes can’t Talk, Can They?

Drugi Kadiaries Blogorođendan // Never Say Never

Wow, nekako sam stigla i do druge godine vođenja Kadiaries bloga. Kada je sve počelo u novembru 2016. godine, krenulo je jako, i postovala sam često, jer kad sam već donela odluku da započnem blog, želela sam da budem istrajna. Međutim, kao što svi znamo, život ne ide baš uvek u onom smeru u kom mislimo i nadamo se da će ići. Iskrsnu neke preče stvari kao što je dovršavanje master rada, praćeno veridbom i planiranjem venčanja, a tu je naravno uvek bila moja verna saputnica – dobro poznata migrena, koje se u više od jednog navrata potrudila da me spreči u fotkanju, pisanju i svemu ostalom što jedan blog zahteva. Sve su ovo samo neki od razloga iz kojih je blog doživeo jedno dosta dugo zatišje, i iskrena da budem, mislila sam da mu se nikad neću vratiti. Ideje su bile tu, ali nikad dovoljno vremena, a nekad i snage nakon dugog perioda provedenog u bolu da se sa istim nastavi. Međutim, nakon malo „tough love“ momenta od jednog od delića mog bića – moje sestre, vratila mi se motivacija i želja za pisanjem. Možda ovo nikad neće postati veliki blog, ali sve dok imam bar deset vernih čitalaca, meni je to dovoljno. Ovo radim iz ljubavi kako prema pisanju, tako i prema modi, knjigama i nezi kože i dekorativi, a najviše zato što volim da delim deliće svog života sa onima koje će oni zainteresovati, ponekad možda i nasmejati.

Kako je ovo počelo kao modni blog, jedini logičan blog post u znak proslave godišnjice postojanja bloga bio je modni post. Svima vam je već poznato da Kadiares nije minimalističan i da ću ja često na sebe staviti nešto što je možda u teoriji nespojivo. To ne radim samo kako bih pokazala svoju modnu hrabrost već i da bih vama koji čitate dala malo podstreka da i sami poduzimate modne rizike, jer realno, život jeste suviše kratak da bismo ga proveli u dosadnoj odeći.

E sad, postoje dve stvari koje sam rekla da nikad ne bih stavila na sebe, i ne bih da zvučim kao Džastin Biber (ja sam Timberlejk fan), ali kako se obe u ovom outfit postu nalaze na meni, moram da priznam da zaista you should never say never.4F8E486D-0321-43C0-9F9E-4E2F098B43C8

Prva stvar koju sam mislila da ni mrtva neću obući praćena je jednom anegdotom. Naime, sedeli smo u poznatom novosadskom kafiću u blizini Zare, moja ekipa i ja, i kako moja limunada nikako nije stizala, rešila sam da skoknem do Sephora-e da kupim još jedan u nizu hajlajtera. Međutim, kako sam ustala, u Zarinom izlogu pogled mi je ukrala suknja A-kroja od veštačke kože. Sve bi to bilo ok da me nekim čudom nije privukla, ne uprkos, nego baš zato što je sadržala zmijski print. Ja prezirem animal print, uvek mi je delovao jeftino i trashy, ali OMG, ova suknja je delovala toliko fenomenalno da sam se odmah okrenula i vratila do svoje ekipe na kratku konsultaciju. Ja tamo, oni padaju sa stolica od smeha. Ispostavlja se da je moja vrlo dobra drugarica Milana već videla pomenutu suknju i rekla ostalima da je to nešto što „bi Kadira skroz nosila, gledajte samo kad se zalepi za izlog“. Dobro, bar onda znam da deset godina prijateljstva donosi i to da te prijatelji nekad znaju bolje nego što znaš sebe i na postojanju te ekipe koja se spojila uprkos brojnim razlikama uvek ću biti zahvalna. Međutim, postojao je problem. Suknja je postojala samo u XS veličini, i kada sam ušla u kabinu sebi sam rekla „No way Jose“, ali nekim čudom, kada sam uspela da je navučem preko svojih kukova stvorenih za rađanje, i vidi ti to, moj struk sarađuje i zapravo sam ušla u suknju, i zapravo izgleda dobro. Da je ovo bilo bilo koje drugo vreme, nikad je ne bih uzela, ali s obzirom na to da mi hrono ishrana neverovatno pomaže kako sa migrenama a bonus sa kilogramima, ohrabrila sam se da je uzmem, i to je kratka priča o tome kako je Kadira po prvi put u svoj ormar donela nešto u animal printu, u XS veličini.

9713F388-2160-43A7-9929-4018F3F1D317

Druga stvar koju nikad nisam verovala da ću staviti na sebe jeste teksas jakna sa printom. Videli smo ih milion prethodne godine i mislila sam da je ceo koncept toliko isfuran da sam rekla „ma ni mrtva“. E tu u igru dolaze sestre koje stoje iza bloga/brenda Zezaboo. To su dve sjajne cure koje se takođe ne boje da eksperimentišu sa modom, umetnošću, a jedna od njih je i sjajna slikarka koja je došla na ideju da sa kvalitetnim bojama (koje ne znam kako se zovu), oslikava jakne i druge odevne predmete. Kako se bližila dvogodišnjica bloga, bila sam privučena tim originalnim pristupom, a želela sam da nekako ovekovečim postojanje bloga, i možda jednog dana dan tu istu jaknu svojoj ćerki, kako bi znala šta je mama volela da radi. Saradnja je bila više nego uspešna, u potpunosti su ispoštovale moju viziju i generalno obavile sjajan posao tako da ću ja sada ponosno nositi jaknu sa svojim logoom, a vama to može da se dopada ili ne. 🙂

F6C0EF4C-2D7F-4B71-8AC4-E19333110D1F

D30FBFE1-C931-472F-B618-5E4E3B73AD22

Eto, mali slavljenički blog post pretvorio se u pouku da zaista nikad ne treba reći nikad. Isto tako, outfit se pretvorio u nešto što bi se moglo podvesti pod kategoriju „spajanje nespojivog“, ali pošto ja radim od kuće i nemam obavezu da poštujem poslovni dress code, mogu da nosim šta god hoću, i da ga iznesem jer imam dovoljno samopouzdanja. Ako pak imate nekog ko vam u firmi visi nad glavom, ovakvu suknju bi možda bilo mudrije spariti sa kožnom jaknom ili kaputom u boji koja se slaže sa onima na suknji.

Nadam se da bar šačici vas Kadiaries blog donosi malo razonode, malo lekcija, preporuka ili šta god da pronalazite u njemu. Ja ću i dalje pisati, a vi ćete, iskreno se nadam i dalje biti zainteresovani za to što ja imam da kažem. Zahvalna sam na svakom čitaocu, svakom pročitanom članku, tako da, do sledećeg, znajte da vas voli vaša K.

EF37C48F-5F97-4855-8D8F-FF4032EE0CA7

Skirt: Zara 

Jacket: H&M x Zezaboo

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s