make me up before you go go

Make Me Up Before You Go, Go // Makeup Revolution Excellence

Petak je, i ne bih da zvučim kao kliše, ali TGIF! Izuzetno sam umorna, za mnom je jedna dosta naporna nedelja, a čini mi se da se ni od prethodne još nisam ni naspavala ni odmorila. Ipak, došla sam do jednog proizvoda kojim sam toliko oduševljena da prosto nisam mogla da čekam neki odmorniji dan da ovu vest podelim sa vama jer sam sigurna da će mnoge od vas usrećiti.

Kontam da vam je iz mnogobrojnih prethodnih blog postova o kozmetičkim proizvodima jasno koliko volim hajlajtere. Međutim, kako sam probala nekih sedam drogerijskih i svaki me razočarao i to ne na onaj “meh ok je” način nego “o bože, na šta sam bacila pare ovo bukvalno ništa ne radi”, okrenula sam se high-end proizvodima koji naravno dolaze sa određenom cenom koja uopšte nije niska. I onda se desilo jedno čudo u koje bukvalno ne mogu da poverujem, ali hajde da vas samo kratko uvedem u priču.

Naime, Makeup Revolution je britanski brend koji u suštini proizvodi dupes. Za one koji su neupoznati sa ovim terminom, koji iskreno ni sama ne umem da prevedem, dupes nisu kopije proizvoda već proizvodi koji nose sopstveno ime ali im, kako ambalaža, tako i same boje, recimo paleta senki ili rumenila, izuzetno podsećaju na one od high-end brendova. Najveće sličnosti primetila sam sa brendom Too Faced koji ima te čokoladne palete kao i rumenila u srcastim kutijama koje je Makeup Revolution, hajde da tako kažemo, iskopirao. E sad, mnogi ljudi izuzetno vole ovaj brend zato što je više nego povoljan. Ovo je verovatno najpovoljniji brend na svetu, ako neko zna za neki koji nudi proizvode po nižim cenama neka me slobodno ispravi. Uglavnom, ja sam i sama probala nekoliko njihovih paleta, ali sa tako niskom cenom dobijete uglavnom kvalitet koji mu parira. Senke su bukvalno bledele čim bih krenula da radim blend i opet sam bila u fazonu „ok, opet bačene pare“. Od tad sam nekako rekla da neću više davati novce na jeftinu šminku koja ne radi to što želim. Možda neko ko je veštiji vizažista od mene zna da radi i sa jeftinim proizvodima, ja očigledno ne umem ništa da izvučem od njih. Međutim, jednog vrlo dosadnog dana krenula sam niz YouTube zečju rupu i pošto volim da gledam Tati, koja je prva među svim YouTube šminkerima, počela sam da gledam njene tutorijale i recenzije  jedne za drugim. E sad, Tati ne radi plaćene reklame i izuzetno i bolno je iskrena kada joj se nešto ne dopada, i nije je blam da kaže da joj čak od brendova kao što su Dior ili Tom Ford nešto prosto ne odgovara. Time je nekako zadobila moje poverenje, i u jednom od tutorijala izvukla je paletu od četiri hajlajtera, za koju nekako mislim da je inspirisana istom takvom od brenda Huda Beauty i bila potpuno oduvana time koliko je svaka nijansa gotovo zaslepljujuće sjajna. Bila sam momentalno kupljena a onda je i paleta odmah bila kupljena. Kontam, vredi bar u ime bloga potrošiti 1250 dinara na čak 4 hajlajtera.

56C3EACB-CDCF-413B-84F5-E3E153B8C4F6

E sad, stvari u tim profsionalno osvetljenim studijima uvek izgledaju bolje tako da sam i dalje imala određenu dozu sumnje. Čim je poštar stigao, pocepala sam paket, otvorila paletu, i isprobala sve četiri boje iste sekunde. Ne bih da preterujem, ali ova paleta BUKVALNO može da se takmiči sa najluksuznijim paletama na tržištu i iako sam izuzetno vezana sa sve svoje hajlajtere, posebno one iz Fenty porodice, mislim da će ovo postati moja omiljena paleta i da ću dotaći dno za manje od četiri meseca. (Bilo bi kraće ali pošto radim od kuće i ne izlazim baš puno, eto dajem četiri meseca).

174C2F14-B0F0-4D9B-A20A-8B90AE50E910

Nijanse koje možete očekivati su biserno bela, ružičasto zlatna, biserno zlatna i svetlo ružičasto zlatna sa beličastim odsjajem. Kako sam izuzetno bleda, kao konkretan hajlajter najviše mi odgovara ova biserno bela nijansa, ali sve toliko dobro rade zajedno da sam čak ovu ružičasto zlatnu spustila na obraze i iskoristila kao sjajno rumenilo, a čak sam probala i četvrtu nijansu koja opušteno nama svetle puti može da služi kao sjajni bronzer, nežan, ali ipak bronzer. Inače, sama paleta zove se Revolution Face Quad Incandescent i možete je naći u Alexandar Cosmetics online prodavnici ili „pravoj“ prodavnici ako u vašem gradu postoji Alexandar Cosmetics.

C75D32EC-DABC-45A9-83F6-9913129754EF

Tekstura je zaista zaslepljujuća tako da nema potrebe da mnogo „umočite“ četku, niti da je blago pokvasite da biste dobili dodatni intenzitet. Nemam apsolutno ništa loše da kažem o ovoj paleti. Teksura je savršena, sve nijanse su iskoristive, lako se nanosi, vidi se i na najlošijem svetlu, i košta čitavih 1250 dinara. Nikada vam nisam rekla da odete i kupite nešto, ali ako volite hajlajtere, spasite svoj novčanik i odmah idite u najbližu vam pravu ili online prodavnicu.

Toliko od mene za danas. Ne zaboravite da vas na prethodnom blog postu i dalje čeka outfit priča i darivanje. Ne morate da žurite, imamo još 11 dana do drugog blogorođendana. Do sledećeg posta, voli vas K.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s