Clothes can’t Talk, Can They?

Clothes Can’t Talk, Can They? // Classic-Trendy Amalgamation

Nisam sigurna kako da započnem današnji post jer imam toliko toga da kažem, i bojim se da ću nešto propustiti, ali uz pažljivo editovanje i mnogo razmišljanja nadam se da ću uspeti da ispričam sve što sam zamislila. Naime, ovaj post je izuzetno poseban, monumentalan čak, a sada ću vam reći i zašto.

Mali Kadiaries blog započet je pre skoro tačno dve godine. Ideja se rodila daleko ranije, ali kako je na „blogosferi“ već postojao ogroman broj kako Instagram tako i pravih blogova, nisam bila dovoljno samouverena da je moj dodatni glas nešto što je ovom digitalnom univerzumu potrebno. Nisam bila sigurna da imam nešto novo da kažem, pokažem, možda nekog nešto naučim, kako o modi, tako i kozmetici i knjigama, tri segmenta koji su uvek u nekoj mojoj viziji bili glavni koji bi se vrteli na tom potencijalnom blogu. Na svu sreću, imam prijatelje i članove porodice kao i partnera koji su verovali u moju veštinu pisanja i bili uvereni da imam „jedninsten glas“ koji će ljudi hteti da čuju, ili bolje rečeno, čitaju. Pre svega, nadam se da sam u ove dve godine opravdala kako njihova očekivanja, a tako i onih koji su kako od samog početka tako i od skoro počeli da čitaju ono što imam da kažem. Želela bih da vam se zahvalim na svakom pročitnom postu, rečima ohrabrenja, i takođe da vam kažem da se nadam da će u u budućnosti ovaj mali blog rasti i da ću nastaviti da stvaram sadržaj koji ćete želeti da pratite.

Druga stvar koja ovaj post čini meni lično posebno dragim, iako je možda bilo prošlih modnih postova koji su predstavljali nešto možda smelije ili „hrabrije“ kombinacije, jeste to što je ovaj konkretni post, po prvi put u „istoriji“ bloga urađen u saradnji sa renomiranim džins brendom Brug, koji je na našem tržištu prisutan još od 1971. godine. Novi Pazar je poznat kao grad džinsa, između ostalog, ali naravno, nisu sve kompanije iste i samo one najbolje uspele su da ne samo opstanu već i da postaju sve veće i bolje. Jedna od njih je i kompanija Brug, i izuzetna mi je čast što sam odabrana od strane iste da kroz svoj mali blog predstavljam ovu kompaniju kao prvi zvanični ambasador brenda. Iako sam imala jednu stranu saradnju prošlog leta, ova mi je daleko značajnija jer je u pitanju domaći brend, i koliko god ja volela i sve druge brendove, mali lokal patriota u meni je vrlo srećan što je primećen i počastovan titulom brend ambasadora baš od strane jedne lokalne firme sa tako bogatom istorijom, te se nadam da ću opravdati i njihovo poverenje i približiti ovaj brend i njihove proizvode čak i ljudima koji nisu iz našeg „malog“ grada.

Naravno, bez obzira na to da li će moji budući postovi biti urađeni u saradnji sa nekim brendom ili ne, neće promeniti moj glas i moju potpunu iskrenost prema vama kada je u pitanju kvalitet kako proizvoda tako i knjiga o kojima pišem, tako da budite sigurni da će Kadiaries blog uvek ostati dosledan i autentičan.

Sada naravno prelazimo na „zabavni deo“ a to je sam outfit, koji je, na moju veliku sreću zabeležen okom moja dva omiljena partnera u zločinu, i to u Novom Sadu, tačnije u slatkom i šarmantnom popularno zvanom Gradiću – delu Petrovaradina. Sam outfit je spoj trendi komada i onih nekih klasičnih koje sam u jednom od prethodnih postova napomenula da svako od nas treba da poseduje jer su oni temelj na kom se gradi svaka dobra odevna kombinacija. Kako se sam outfit sastoji od četiri komada, dva od njih mogu se nazvati trendi, dok su druga dva ona koja smatramo klasičnim. Naravno, kako to obično biva, ovaj spoj uvek je nekako nepogrešiv jer sadrži najbolje od oba sveta kako bi stvorio jednu izuzetno nosivu kombinaciju koja može da pristaje ženama svih doba.

B25DC584-50F9-4849-B70D-7B6AA98CC11F

92334B42-4596-421E-98ED-C654BADE63A9

ABAB9144-E632-4628-A5A1-6DAFDC00DA3C

7A5AD9F1-91D0-4509-A5C2-6C6972F9EB7A

49685BF6-6B56-46B4-B579-AF895E49754F

FC6AE84C-12C7-4022-8850-C3EC97BFA9ED

Hajde pre svega da se fokusiramo na trendi komade – izvezene čizme do članaka koje uvek dodaju malo „zabave“ svakoj kombinaciji. Naravno, ukoliko niste veliki ljubitelj cvetnog printa uvek možete da se odlučite za mnoštvo drugih koji su prisutni u svim lancima odeće poput Zare, Bershke i Stradivariusa, no bez obzira na ličnu naklonjenost prema određenom printu, ovo je definitivno par čizama koji treba da posedujete.

Sada su na redu naravno farke, koje dolaze friške iz kompanije Brug, i ovo je zapravo jedinstvena prilika da vidite samo jedan minijaturni delić kolekcije koju je Brug spremio za sezonu jesen/zima. Ja sam imala priliku da pogledam čitavu kolekciju, i osim klasičnih tamnih, bledih, crnih, blago pocepanih i „regularnih“ farki koje su tu da svako od nas može da odabere upravo ono što ide uz naš lični stil, tu je i inovativni deo kolekcije blago metalik farki koje dolaze u ogromnom broju boja od milenijalske roze preko zlatne, srebrne, sive, teget, i ove koje sam ja izabrala jer mi se činila najzanimljivojom. Na fotkama ove farke (koje su inače neverovatno udobne i mekane jer su super-stretch, što znači da ih možete furati i nakon što možda dobijete onih nekoliko prazničnih kilograma viška), izgledaju kao metalik mint, ali na određenoj svetlosti više su srebrno/sive i izuzetno mi se dopao taj momenat raznolikosti i sposobnost koju im metalik završnica daje da se poigravaju nama pod određenim uglovima i osvetljenjem. Kako sam napomenula, ovaj deo kolekcije biće rađen u mnoštvu nijansi i savršene su kako za dodavanje malo hrabrosti svakodnevnim kombinacijama, a u zavisnosti od toga sa čim ih sparite mogu čak da budu deo neke svečanije i „veselije“ odevne kombinacije. Zlatne su na primer sjajne za Novu Godinu jer su tako „festive“ i u tom novogodišnjem duhu gde je sve od metalik i šljokičaste odeće pa čak i hrabre šminke potpuno dozvoljeno.

Sada prelazimo na klasiči deo kombinacije koji se sastoji od nešto ne tako klasične bele košulje A-kroja. Iskreno, ovu košulju kupila sam pred odbranu master teze jer sam mislila da moram da izgledam uglađeno i profesionalno pred komisijom i mentorkom, i mislila sam da je neću puno korisititi ali kako je bela košulja davno izašla iz sveta konzervativne i korporativne mode, sa njom sada zaista možete da stvarate neograničen broj sjajnih kombinacija, posebno ako ugrabite neku koja je interesantnog i nekonvencionalnog kroja.

79C5C5BE-4C0F-401A-93DB-EC0F36486432

C4963650-6A1F-49F4-B3FD-48584832C8C0

12F2DEAC-6F35-48A0-B147-10355F23835E

Na kraju, tu je skoro klasična crna torba koje potiče iz još jednog domaćeg brenda. Ukoliko pratite blog redovno, znate da gajim veliku ljubav prema torbama iz Modne Kuće Mona, i klasična crne torba bila je na mojoj listi želja već više od godinu dana. Ova torba zaista jeste investicija, kako u finansijskom tako i u stilskom smislu. Crna torba će uvek biti tu za vas kada se ništa drugo ne uklapa sa kombinacijom koju ste stvorili, jednostavna je ali primetna, i ukoliko je kvalitetna, služiće vas dugi niz godina, tako da je po mom mišljenju, u finansijskom smislu, ova vredna investicija. Bolje je imati jednu dobru crnu torbu nego milion manje kvalitetnih trendi torbi.

8372E4D7-F6C7-4C94-99C9-AAF599D19BDF

Konačno, ovaj post završavamo sa jednim darivanjem za sve dame, devojke, žene, kako god želite da budete nazvane. Naime, u čast druge godine postojanja bloga, a i u čast novonastale saradnje sa kompanijom Brug, jedna od vas imaće priliku da dobije par farki koje i sama nosim u ovom postu, naravno u broju koji odgovara vašoj veličini i oblinama. Pravila su prilično jednostavna; sve što treba da uradite je:

Igramo se sve do prvog novembra, kada blog i zvanično puni čitave dve godinice i srećna dobitnica biće nasumično odabrana korišćenjem programa random picker. Nadam se da vas nisam smorila ovim predugim postom, i da ćete mi se pridružiti u furanju metalik farki ali i da ćete početi da razmišljate o ulaganju u klasične komade. Jedva čekam da vidim koliko će se vas pridružiti ovom darivanju u narednih 18 dana, i želim vam svima puno sreće. Neka igre počnu!

Voli vas vaša K.

2 thoughts on “Clothes Can’t Talk, Can They? // Classic-Trendy Amalgamation”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s