make me up before you go go

Make Me Up, Before You Go, Go // ‘Cause You and I, We Were Born to Run

IMG-4031

Osim toga što uvek mislimo da smo mi u pravu, i što bi rekao moj najbolji prijatelj “ja mislim da su moji stavovi najispravniji” porodicu Huseinović, što moram da priznam ne isključuje ni mene, odlikuje jedna karakteristika koju neki smatraju iritantnom a neki izuzetno pozitivnom. Naime, mi nismo blagosloveni nečim što bi se nazvalo strpljenje. Primeri: moj otac, Sulejman Veličanstveni svaki put hoće da uzme sekiru i da razbuca svoj kompjuter ukoliko nešto ne radi – na kraju se samo ispostavi da je zaboravio da pritisne “on” dugme. Moja majka će prevrnuti nebo i zemlju da bi došla do nekog dekorativnog ili komada nameštaja, pa čak i moj mali nećak je sposoban da zaspi tražeći nešto i da se probudi bez da je zabravio na to što je tražio. Sestra, kao svako srednje dete obdarena je sa malo više strpljenja, a što se mene tiče, ja sam možda najgora od svih.

Naime, kad ja imam neku opsesiju, bilo da je dekorativne prirode, čišćenje stana, posao, ili kupovina, ja ne mogu da čekam ni pet minuta a da to nešto ne uradim, dobijem ili kupim. Uvek nađem, kao da me je univerzum stvorio da budem pravnik, “neku rupu u zakonu” koja će mi omogućiti da malo ispremeštam sredstva i dođem odmah do onog što želim. Najgore od svega je što su moje opsesije toliko jake da kad se ja zaljubim u nešto, sposobna sam da o tome razmišljam dan i noć, posebno kad su stvari izvan moje kontrole, što je još jedna stvar koju prezirem.

Jedna takva situacija ticala se vrlo skoro lansirane Born to Run palete senki za koju sam ja, uprkos tome što posedujem brojne druge, znala da je to odjednom jedina paleta na svetu koja išta znači, i želela sam je odmah. Na moje ogromno razočarenje (da sam trogodišnjak verovatno bih pala na pod Sephore i plakala dok mi je ne iskopaju), još uvek nije bila dostupna u Srbiji, a rečenica “nadamo se nekad krajem sledećeg meseca” nije pomogla. Ipak, kao svaka pred svetom civilizovana osoba zahvalila sam se na informaciji i izašla. Ako ste mislili da sam se tu zaustavila onda me očigledno ne poznajete dovoljno. Svaka tri dana obilazila sam ja Sephoru, pitala, tragala, dok na kraju nisam dojadila strpljivim i finim ljudima koji tamo rade te su pristali da uzmu moj broj telefona i pozovu me istog dana kada paleta stigne.

I tako jednog vrlo bolnog, trećeg i, očajnog dana migrenoznog napada stiže poziv sa nepoznatog broja! Stigla je, o konačno je stigla. A ja, jadna, sa krpom na glavi i navučenim roletnama nesposobna da odem po nju. Na svu sreću imam najbolju sestru na svetu koja mi svaki put po našoj već godinama dugoj tradiciji uvek “nešto previje na glavu da prođe” odjurila je tamo, zgrabila je i bukvalno previla na glavu. Nije baš najlaskavija fotka ali postaviću jer mi je nivo blama od mali do Britni Spirs hoda bosa po trotoaru.

kadira 2

Još jedna stva koju verovatno ne znate o meni jeste da ja imam neku vrstu šestog čula za mnoge stvari, konzumeristička dobra included. Sve čime sam ja opsednuta ispostavi se da je vredelo sveg opterećivanja sebe i drugih jer ovo je najbolja paleta koju sam ikad posedovala. Oni koji su već imali iskustva sa kultnim Naked paletama od brenda Urban Decay znaju da su senke njihova specijalnost i da bukvalno nikad nema greške. Međutim, ono što odvaja ovu paletu, osim većeg broja senki nego u Naked paletama jeste da, za razliku od Smokey, dvojke, trojke, Heat, i originalne Naked palete koja je nedavno diskontinuirana, ova paleta ne prati jednu temu. Dvojka je u hladnim braonkastim tonovima, trojka u roze nijansama, Heat je puna toplih crvenih, bordo i narandžastih nijansi. Born to Run, za razliku od svih, kao da je predvidela potrebe svih nas koji volimo raznolikost i želimo mogućnost da se igramo kako jednostavnim tako i vrlo smelim bojama i upravo to nam je pružila.

kadira 4

Paleta sadrži sve od suptilnih bež i šampanjac nijansi, preko onih tamnije braon, naranžastih, purpurnih i zagasito roze, preko ljubičastih, bronzanih, do tamno i smaragno zelenih, pa čak i moćne crne i smoky sive.  Neću svaku nijasnu ponaosob opisivati. Sve što treba da znate jeste da je ova paleta dorasla svakom zadatku koji od nje zatražite, od kreiranja smelih i čak preteranih look-ova do onih svedenih i svakodnevnih, pa čak i onih razigranih.

Završnice su razne, od mat preko svetlucavih, metalik, mikro-svetlucavih, do onih sa polu-mat satenskom završnicom. O kvalitetu i pigmentaciji neću ni da govorim jer reputacija ovog brenda sve govori i o ovom proizvodu koji ne zaostaje po kvalitetu. Blendanje senki je izuzetno lako tako da se i apsolutni amateri mogu igrati njom – nisam ni ja neki profesionalac, i sasvim mi dobro ide.

E sad, cena jeste nešto “jača” – oko 6500 dinara, ali ako a) nemate paletu koja ispunjava baš sve vaše potrebe, ovo je jedna od onih koje će to učiniti, i kako je rok trajanja tri godine (mnogo duže nego što je slučaj sa brojnim drugim) onda se ovakva investicija isplati jer sa jednom paletom ste mirni za sve prilike i želje. Pod b), ovo će biti jedna od kultnih paleta te ako ste zaljubljenik u šminku, ovo je proizvod koji ćete sigurno želeti u svojoj kolekciji. Ja ne mogu da zavirujem u vaše novčanike, niti to želim, ali smatram da je bolje imati jednu stvar koja vredi nego milion drugih koje vam pružaju slabiji kvalitet i manje mogućnosti a na koje opet kumulativno potrošite koliko na ovu jednu stvar. Kako me godine stižu (celih trideset) zaista sam počela da uviđam da je kvalitet važniji od kvantiteta, a kako znate da moji postovi nisu sponzorisani, znate da vam dajem iskren savet jer poznajem šminku, i ovo jeste dragulj koji je za mene bio vredan investicije, a da li će isto biti sa vama, ostaje vam da odlučite.

Do sledećeg pisanja XOXO K.

kadira

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s