Clothes can’t Talk, Can They?

Clothes Can’t Talk, Can They? // Athleisure 101

Verujem da su do sada već svi uveliko upoznati sa ne trendom, već modnim pokretom i životnim stilom koji predstavlja athleisure. Za one koji su još uvek doneke neupoznati sa ovim trendom, bar u teoriji, jer ste ga već sigurno videli na delu, ovaj trend nastao je kombinovanjem regularne “casual” odeće i one koja je namenjena za sportske aktivnosti. Kada su se reči athletic and leisure spojile dobio se athletic, koji je čak dobio i svoje mesto u rečnicima, tako da sa sigurnošću možemo da kažemo da je ovo jedan od onih trendova koji će biti sa nama dugo vremena.

Sada, s obzirom na to da njegova snaga nastavlja da raste, i sam trend kontsntno evoluira, nastalo je mnogo načina na koje možete pokazati ljubav prema svom novom, nadamo se omiljenom trendu. Vidite, jedna od najboljih stvari kod athleisure trenda jeste da on ne predstavlja jedan mali ekskluzivni klub koji pristup dozvoljava samo određenim komadima. Kako se uticaj trenda širi, tako i njegova svestranost, mi konstantno dolazimo do novih i zanimljivih načina da ga nosimo i učinimo svojim, i danas mi je cilj da vam predstavim neke od načina na koje se athleisure može furati, uključujući i onaj za koji sam se ja danas odlučila.

Kao supermodel, ili osoba koja je završila sa treningom u teretani

Samo u slučaju da niste skloni eksperimentisanju, a sportski stil vam je uvek bio blizak, možete jednostavno uzeti savete od supermodela Bele Hadid i vrlo lako i jednostavno furati originalnu formu trenda o kom danas pričamo. Bela često biva primećena u helankama ili trenerkama, sportskom grudnjaku, duksu sa kapuljačom, nezaobilaznim naočarima i dizajnerskim torbama. Ovaj poslednji komad je izuzetno bitan, i jedan koji ćete sigurno želeti da “ubacite u rotaciju”, jer bez modnih dodataka kao što su naočare i sjajna torba ste samo osoba u trenerci koja izgleda kao da je krenula do prodavnice. To su ti mali detalji koji mogu potpuno da transformišu izgled.

Profesionalni athleisure

Već sam spomenula da možete da modifikujete ‘originalan izgled’ i furate ovaj trend gotovo svuda a pod “svuda” mislila sam na trčkaranje po gradu, obavljanje kupovine, skidanje jedne po jedne obeveze sa dnevne liste, ručak sa prijateljima, let avionom, a u nekim slučajevim, sa malo pametnog kombinovanja može vam se omogućiti da “protnete” athleisure čak i na poslu.  Kada su sve ove situacije u pitaju, a posebno ova poslednja, bitno je ubaciti odevne komade koje pripadaju drugim, nešto konzervativnijim i uglađenijim trendovima i spariti ih sa originalnim athleisure komadima. Na primer, par širokih pantalona koje popularno nazivamo culottes možete spariti sa običnom belom majicom, kariranim blejzerom sa dvorednim kopčanjem i sve to kompletirate parom dobrih patika. Naravno, ne morate baš na poslu, posebno ako radite u firmi sa nešto striktnijim dress code-om obući patike za trčanje, ali uvek možete proći sa belim parom tenisica, koje su i šik i sportske u isto vreme.  CSC_0151CSC_0153CSC_0156

CSC_0154

DSC_0138

Romantični athleisure

Do sada se bilo kakva romantična kombinacija nije mogla zamisliti bez paćenja u visokim štiklama, ali sada je zahvaljujući ovom trendu tome konačno došao kraj, a ja kao osoba koja nikad nije upoznala štiklu koju nije iskrivila, ne mogu biti srećnija zbog toga.  Romantične haljine, plisirane suknje u pastelnim bojama, pa čak i polu-kežual, polu-romantična dnevna kobinacija, kao ova za koju sam se ja danas odlučila može savršeno da ide sa pravim parom patika – u mom slučaju su to predivno milenijalski roze New Balance patike. Kao što možete da vidite na fotkama, velikim puf rukavima ništa nije oduzeto od njihove grandioznosti što nisu sparene sa visokim štiklama. To je lepota athleisure trenda – možete da smislite kakvu god hoćete kombinaciju, i sve dok ona sadrži bar jedan tradicionalni sportski komad – na pravom putu ste. Čak i večernje haljine se sada mogu ponosno družiti sa bilo kojom vrstom patika,  ne samo  da ćete i dalje izgledati seksi, već ćete odavati ten eke jednako slatke vibracije, a to je uvek dobitna kombinacija. Kako je rekao Stiv Karel u Crazy, Stupid Love – you are the perfect combination of sexy and cute.

Obrni igricu

Naravno, kako je rečeno, neke žene uživaju u u toj nebeskoj visini koje im daju štikle od 12 cm. Ne brinite, ako ste jedna od njih, ima mesta u ovom trendu i za vas. Na primer, možete da koristite trenutak slave koje imaju pantalone sa onim prugama sa strane, koje više podsećaju na trenerku nego na pantalone, furate najobičniju majicu ili čak i malo širi duks i kanališete svoju unutrašnju Rijanu.

Najbolje od oba sveta

Ako nas je Armanijeva prolećna kolekcija ičemu naučila to je koliko dobro, na moje veliko iznenađenje, običan duks može da izgleda sa romantičom suknjom od tila – ukoliko til ne izgleda i nije jeftin.  Ovo je još jedan dokaz da athleisure drži vrata otvorena za sve mogućnosti, a ovakva odevna kombinacija može biti savršena za one dane kada želite da izgledate totalno romantično ali da vam je I dalje sve ušuškano i udobno. Onaj izgled koji deluje kao da ste se potrudili oko svog izgleda, ali ne previse.

Nadam se da sam vam donekle uspela približiti “filozofiju” athleisure trenda i neke od načina na koje ga možete nositi. S obzirom da ovaj trend konstantno evoluira i menja forme i oblike, nemojte se bojati eksperimentisanja, jer kako stvari sada stoje, dok na sebi imate bar nešto što podseća na sportski komad, kombinacija vam je uspela.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s