make me up before you go go

Make Me Up, Before You Go, Go // Glow, Baby, Glow, Baby, Glow!

Iako svi mi žudimo i trudimo se da postignemo taj predivan letnji dewy sjaj, čak i najbolja nega kože ne može da nam pruži taj „lit from within JLO glow“ te moramo da se okrenemo čudu koje zovemo šminka. Naravno, trebalo bi da zaista potrudimo da hranimo svoju kožu najboljim sredstvima i pratimo pravi redosled pri nanošenju proizvoda– nešto što je spominjano u jednom od prethodnih postova.  Međutim, svi znamo da je postizanje tog besprekorno sjajnog lica težak poduhvat, ali uz prave proizvode, to ne mora da bude slučaj. Ovo leto prolazi u znaku sjaja, i brojne kompanije kako high-end tako i drogerijske zaista su se potrudile da nam donesu najbolje glow proizvode koji će nam omogućiti da postignemo taj pravi letnji sjaj koji izgleda prirodno, te hajde da vidimo koji su to proizvodi koje treba da uposlimo u ovu svrhu.

Priprema

Pre svega, treba dobro da nahanite kožu – ja lično šminkanje ne započinjem pre par kapi svog omiljenog ulja – Oils of Life i kreme koja odlično hidrira kožu. Kad to bude gotovo, prelazimo na sledeći korak.

48EF74F6-25F3-4126-9299-FFC9BD5B2C55

 

Osnova pre osnove

Ja inače nisam imala potrebu da koristim prajmer, s obzirom na to da mi je dobro hidrirana koža bila dovoljno dobra podloga za puder. Međutim, otkako su se pojavili ti “glow” prajmeri, nisam mogla da odolim da ih ne probam. Kada je prajmer u pitanju, posebno ako želite da postignete taj pravi sjaj, postoje dva načina na koji možete da ga korisitite. Prvi je da ga pre nanošenja pudera nanesete na lice i sačekate minut da upije. Ukoliko vam to nije dovoljno, slobodno pomešajte par kapi glowing prajmera sa svojim puderom za nešto intenzivniji efekat. Postoje brojni proizvodi ovog tipa na tržištu, ali se meni zaista dopao prvi koji sam testirala, i iskreno ga preporučujem. Proizvod koji je u pitanju je Catrice Light Correting Serum Primer.

 

 

C169547B-17B8-4AE9-A394-490B1B87EE19

Vreme je za lagane pudere

Zima je prošla, te je vreme da za sad otklonite mat pudere potpune pokrivne moći i odlučite se za nešto lakše što dozvoljava koži da diše. Moje lične dve preporuke su Born This Way od Too Faced brenda, a kada su drogerijski puderi u pitanju, kunem se u Loreal True Match. Mnogo je razloga zbog kojih volim ovaj puder. Prvi je što se sa njim izuzetno lako radi – malo pudera, bilo koja četka ili sunđer koji inače koristite, dva minuta za nanošenje i blendanje, i to je to. Osim toga, True Match je jedan od retkih drogerijskih pudera koji ima ogroman broj nijansi koji odgovaraju različitim podtonovima – na poklopcu možete videti oznake N, W, C koji označavaju neutralni, topao i hladan podton. Koža ga brzo upija, nije težak, i sjajan je za svakodnevnu upotrebu, a ako nemate problematičnu kožu, čak i za neke posebnije prilike jer strava izgleda i na fotkama.

2F88C441-B2FD-4010-83CB-0BA178DA2C9A

Još sjaja

Hajlajteri vladaju, to nam je poznato, ali kada je leto i letnji sjaj u pitanju, teško je odlučiti se između pudera u kamenu – praškastih, onih u stikovima ili tečnih. Jedan od mojih ultimativno najomiljenijih hajlajtera definitivno je  Fenty Beauty Shimmer Skinstick u nijansi Confetti, ali pošto je do njega teško doći, upustila sam se u potragu za savršenom drogerijskom zamenom, i pronašla je u Catrice Galactic kapima, koje imaju identičan, blago ljubičast “unicorn” holografski odsjaj koji je ove sezone neverovatno popularan. Najbolj način da ga nanesete je na vrhove jagodičnih kostiju i lagano ga prstima utapkate za suptilan ali neodoljiv sjaj.

C7E4683B-B2D9-4064-BE8A-31B048D938A9

Nek sve sija

Palete senki pune su glitera, sjaj za usne se vratio u modu, čak ni mat bronzeri nisu više toliko traženi. Naravno, kada sija lice, vreme je da sija i telo, posebno kada nosimo sve te šortseve, majice kratkih ili bez rukava, letnje haljine – ako nam ovo zimsko leto to dozvoli. Šta to znači – da vam je potreban losion za telo sa malo, ne previše sjaja i šljokica. Moj definitivni favorit je Dirty Works Bling it On, jer ga koža neverovatno brzo upija, mekana je nakon nanošenja istog, ne lepi se i ne topi,  i sija tačno onoliko koliko treba, ni manje ni više.

Iznenađenje!

Mene leto baš nije mazilo, jer ga još uvek i nema u punom sjaju, ali to me nije sprečilo da možda obradujem nekog od vas. Naime, postoji nešto što ovaj makeup post čini drugačijim od ostalih, a to je činjenica da ovaj uključuje i jedno malo darivanje. Naime, u duhu sjaja, rešila sam da neku od vas obradujem sledećim proizvodima.

  1. Catrice Catrice Light Correting Serum Primer
  2. True Match puderom u vašoj željenoj nijansi
  3. Catrice Galactic hajlajter kapima
  4. Dirty Works Bling it on losionom

Sve što treba da uradite jeste da

  1. Zapratite Kadiaries Instagram nalog
  2. Lajkujete fotografiju
  3. Tagujete tri prijateljice (u komentarima Instagram posta) za koje smatrate da bi takođe uživale u ovim

proizvodima.

  1. Navedete svoju savršenu nijansu True Match pudera

Srećno svima! XOXO K.

Igramo se narednih nedelju dana, a pobednica će biti nasumično odabrana tačno 6.8.2018.

P.S. Molim lažne profile stvorene samo u svrhu lova na nagradne igre da preskoče ovo nagrađivanje, jer meni zaista nisu bitne brojke i lažni brojevi pratilaca. Pravi i vreni čitaoci i pratioci su mi bitni, ljudi koji uživaju u sadržaju koji kreiram, te vas molim da ovo prvo darivanje prepustite njima. Hvala.

***Ovaj post kao ni darivanje nisu sponzorisani od strane nijednog pomenutog brenda. Ovo malo darivanje je moj način da vam kažem hvala što pratite Kadiaries blog, i nadam se da ćete uživati i u budućim postovima, na koju god temu oni bili.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s