make me up before you go go

Make Me Up, Before You Go, Go // Time for that Club Tropicana Tan // The Battle of the Bronzers

Processed with VSCO with hb1 presetOhoj! Pozdrav svim bledunjavim curama, a i onima koji imaju ten (pravi ili veštački). Lično nisam bila fan bronzera do pre možda godinu dana, jer volim svoj ten i mislim da zapravo ne izgledam dobro kad pocrnim, što se luckily ne dešava često jer me sunce ne voli (mada ja njega volim jer kad nema oblaka, glava me ne boli). Međutim, ljudi su me često zabrinuto pitali zašto sam toliko bleda, i nakon nekoliko odlazaka lekaru i mnogobrojnih vađenja krvi, skontali smo da sam ja jednostavno bleda. E sad, I can’t contour to save my life niti sam ljubitelj tog “isklesanog izgleda” ali sam rešila da dam šansu laganim bronzerima koji će mojim obrazima dati malo topline a da ne izgledam kao da sam u ratnim kamzflažnim bojama. Reći da sam se navukla bilo bi malo, to bi bilo ko da kažete da su jagode malo crvene. I tako sam upala YouTube zečiju rupu i uzela tri najhajpovanija bronzera, i nakon više meseci koršćenja došla sam u ovaj  Kadiaries univerzum da sa vama podelim konačni sud o njima, sa sve iskrenim prednostima i manama. Mislim da ovaj post dolazi u pravo vreme jer leto dolazi i mnogima od nas će trebati malo dodatne topline na licu, posebno nama za koje se sunce ne lepi, mada mislim da će i cure sa tamnijim tonom moći da nađu neke korisne informacije, te pustite ovu pesmu od legendarnog Wham! dua i uživajte u ocenjivanju i osuđivanju bronzera. Kad već ne izlazim pa retko džadžujem ljude mogu bar da džadžujem šminku.

1. Benefit Hoola Bronzer

Ovo je bukvalno bila jedna od onih “Vogue made me buy it” situacija. Bila sam u lovu na svoj prvi ikad bronzer i htela sam nešto provereno, a ovaj bronzer u svom univerzumu drži kultni status, tako da sam verovala da sa njim neće biti greške. E hajde prvo da krenemo od prednosti.

Pros

 1. Pigmentacija je sjajna, tako da će vam trebati vrlo malo ovog proizvoda i da dobro, kao bjuti vlogerke “otresete” višak proizvoda sa četke za nanošenje i i dalje ćete na obrazima videti zavidnu količinu boje.
 2. Iako vrlo pigmentisan izuzetno lako se blenda, a pošto je nešto tamniji, pogodan je i za konturisanje ako je ovaj korak u šminkanju neizostavni deo vaše rutine.
 3. S obzirom na gore navedeno, trajaće vam izuzetno dugo, tako da donekle vredi investicije.
 4. Dolazi u standardnom i mini pakovanju, što ga čini savršenim za putovanja. Išao je svuda sa mnom, tumbao se po aerodromima i nije se nigde ni okrznuo.

Cons

 1. Cena ovog proizvoda u Srbiji nije mala. Iako malo pakovanje koje ja imam svuda košta 15 dolara, u Srbiji se to izgleda prevodi kao 2300 dinara. Pakovanje standardne veličine je čak 4600 – skoro pa kao dobra paleta senki, što zaista nije malo. Ok, da, traje dugo, ali razlika u ceni je zaista nešto što me i dalje zbunjuje.
 2. Ukoliko kupujete malo pakovanje, koje će vam, granted, trajati dugo, moraćete da uložite i u manju četku koja može da “uđe” u ovo specifično kutijasto pakovanje. Ona koja meni paše savršeno je Real Techniques četka koja je zapravo namenjena za nanošenje tečnog pudera, ali i ovaj posao radi strava.

Processed with VSCO with hb1 preset

2. Physicians Formula Murmuru Butter Bronzer

Dženis i ja smo lovile ovaj bronzer svuda i na kraju došle do njega preko nekog sajta koji dostavlja iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Vodi se kao drogerijski proizvod ali je jedan od omiljenih mnogima, ne samo u toj drogerijskoj kategoriji već generalno i jedva sam čekala da ga se dočepam. E hajmo sad u ocenjivanje.

Pros

 1. Povoljan je – za cenu od 14$ dobijate standardnu količinu sjajnog proizvoda.
 2. Nijansa je predivna, i možete staviti deset slojeva i i dalje neće biti previše tako da i oni koji nemaju pojma kako se nanosi bronzer i koji ga se generalno boje, mogu da se igraju njime i da ne pogreše i ne nanesu previše.
 3. Miris je neverovatan, nešto poput mešavine kokosa i pravog putera.
 4. Zbog nežne nijanse, ne morate ga nanositi samo u one šupljne ispod jagodičnih kostiju kao standardne bronzere, te možete korisiti i veće četke kao što je ova iz Bold Metals kolekcije – broj 100.

Cons.

 1. Izuzetno ga je teško naći s obzirom da je u pitanju američki drogerijski brend koji još uvek niko ne uvozi tako da ćete ga teško uloviti ukoliko nemate nekog ko vam ga može dopremiti sa dalekog zapada.
 2. Nemojte ni slučajno da ga nosite na putovanja jer se iz nekog razloga izlomi za sekund. Ja sam ga držala u tašni dok sam putovala, baš iz tog straha, i ipak se izmrvio. Ok, malo dodatnog mrvljenja, malo Fix+ spreja i onda čekanja da se osuši će pomoći, ali malo ti se srce slomi kad se tako voljen proizvod slomi, tako da ako dođete do njega, držite ga samo na stočiću za šminkanje.

Processed with VSCO with hb1 preset

3. Mac Blush – Trace Gold

Ovaj MAC-ov proizvod se tehnički vodi kao rumenilo, ali je nijansa takva da može da služi i svojoj originalnoj svrsi a može da se koristi i kao bronzer. Kao što je slučaj sa Butter bronzerom, nijansa je je ta neka predivna zlaćano-braonkasta, mada ako preterate može da izgleda malkice naradžasto, te nemojte nanositi više od dva sloja. E hajmo u poslednje ocenjivanje i onda donošenje konačnog suda.

Pros

 1. Može se koristiti i kao rumenilo i kao bronzer, a taj double-duty beauty je sjajan i za novčanik a i za generalno igranje proizvodima.
 2. Sadrži trunčicu “šimera” za razliku od druga dva koja su potpuno mat, te ako volite da vam obrazi malo sijaju (što je kod mene uvek plus, posebno na letnjem suncu), volećete taj momenat.
 3. Dostupan je kod nas, kako u Beogradu u Ušću, tako i u Novom Sadu. Mislim da je stajao oko 3500 hiljade, što je opet povoljnije od Hoola Bronzera koji je za hiljdau dinara skuplji.

Cons

 1. Žao mi je što ću vas razočarati, ali nemam ništa negativno da kažem za ovaj proizvod. Uvek donosi sjajne rezultate, lako se blenda, izgleda prirodno na koži, baš kao da vas je malo sunce poljubilo. Možda će nekima cena biti previsoka, ali za proizvod koji se može korisiti čak kao i senka kada ste u žurbi nemate vremena da se igrate paletama a hoćete samo malo da definišete oči, i koji i pored česte upotrebe traje izuzetno dugo, meni je ova cena opravdana.

Processed with VSCO with hb1 preset

Konačna presuda – MAC, usled manjka nedostataka na prvom mestu. Na drugom mestu Hoola, zbog kvaliteta i izdržljivog pakovanja, i na moju veliku žalost, treće mesto odnosi Murmuru Butter bronzer, zbog toga što ga je teško naći, a i ovo lomljenje mu nikako nije išlo u prilog.

Do sledećeg viđenja, ljubi vas K, nadam se da sam vam pomogla da malo ugrejemo obraze.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s