make me up before you go go

Make Me Up, Before You Go, Go // I’ll Be There to (MAC) Fix+ You

Ok pre svega bih bhtela da naglasim da nisam fan Coldplay-a (sorry, al osim poslednjeg albuma meni svi albumi zvuče kao jedna pesma koja se nikad ne zavrsava. Ako vas već ovde nisam izgubila , nastavite sa čitanjem, vredeće.

IMG_3026

Primetila sam da postoji veliki broj ‘starih’ i kultnih proizvoda o kojima niko više ne priča jer se kao podrazumeva da su tu, da su sjajni i to je to. Problem je, ako se nešto dugo ne spominje na to se i zaboravi, i kolko god je super da bygones be bygones, nekad nam treba a refresher course o stvarima koje i dalje zaslužuju da budu slavljene. Ja na primer, nisam bila upoznata sa ovim konkretnim proizvodom dok nisam počela da kopam po YouTube kanalima gde se on samo kao kroz razgovor spomene i onda sam rešila da ga istražim. E sad, moja ljubav prema high-end stvarima raste, ali ova konkretna stvarčica je zapravo daleko pristupačnija nego što ljudi misle, a traje mesecima i što je najbolje, ima više od jedne svrhe, a dve stvari koje volim su multipraktik proizvodi i oni koje kupiš i zaboraviš kad si i ih kupila. Naravno, pričamo o dobrom starom Fix+ Prep and Prime spreju od MAC-a, te hajde da cas kratko i bez mnogo pomoe provedem kroz sve benefite ovog spreja i da skontate da vam zaista treba u životu.

  1.  sjajan je za suvu kožu kojoj svako malo treba taj boost hidratacije. Možete ga nositi u torbi na dane kada ne nosite šminku i samo par puta špricnete i osecate se kao da vam se sva vlažnost vratila u lice i ono zaista izgleda svežije i nahranjeno. Osećaj nije lepljiv, zahvaljujući savršenoj formuli koja sadrži sledeće sastojke koji služe da umire i osveže umornu i dehidriranu kožu gde god da ste. Ja volim putno pakovanje da nosim na putovanja i da se tako malo ‘negujem’ u toku vožnje a posebno leta, jer avioni imaju tu posebnu moć da isisaju svaki mililitar vode iz vašeg lica, tako da je svaka hidrirajuća pomoć dobrodošla. P.S. trudite se da ne nosite šminku kada letite i umesto toga se posvetite hidrataciji i negovanju.

IMG_3028

 

2. Ukoliko je jedan od vaših životnih problema i suva koža i puder ima tendenciju da se lepi za baš te suve delove jer Marfijev zakon ne oprašta, nakon kreme ili prajmera slobodno naprskajte malo Fix+ na lice i svaki puder, čak i oni koji su ekstra mat će fino da se nanesu i ten će biti potpuno ujednačen i svež.

3. Ako ste fan shimmery i čak glittery senku, verovatno ste vec upoznati da ono što završi na oku ne sjaji baš like a diamond kao što to deluje u paleti pa čak i kada testirate senku na ruci. Eto opet Fix+ spreja u pomoć. Nanesite željenu količinu senke na ravnu četkicu (utapkavanje je ključ, sjajne i metalik senke ne želite da blendate), naprsakajte malo spreja direktno na četkicu i gledajte kako se sjaj magično intenzivira i dobijate taj željeni sjaj koji se vidi, htela sam da kažem nešto vickastije nego ‘aviona’ al danas mi deo mozga zadužen za igre rečima ne radi pa nek ostane avion.

4. Jeste li primetile da često kupite sjajan, visoko preporučen hajlajter i kada ga nanesete na vrhove jagodične kosti deluje kao bela kreda bez sjaja? Nema očaja, opet je tu Fix+. Istim principom, na četku za hajlajter koja vam najbolje radi posao ( ja volim one lepezaste, Blush iz Alexandar Cosmetics super radi posao), uposlite opet Fix+ direktno na četku i taj suptilni skoro nevidljivi sjaj se pretvara u onaj kao da imate aluminijumsku foliju ( ali na dobr način). Works like a charm every time.

5. Kada ste naneli svu šminku koju želite, da se ne zezamo, sve to deluje malkice suvo, previše mat i vidimo sve te praškaste stvari koje nam se nalaze na licu. Kako biste sve to lepo ‘stopili’ i učinili da proizvod prosto ‘udje u kožu’ i sve lepo poveže – opet Fix+. Šminka neće delovati kao što bjuti gurui kažu ‘cakey’ i suvo, i dobićete ne samo makeup koji duže traje, jer ipak je ovo primarno setting spray, već će delovati kao vaša koža i fokus će se skloniti sa gomile proizvoda i možda čak i ukazanih pora. Samo odmaknite sprej nekih 20tak centimetara od lica i velikodušno ga nanesite. U toku dana možete osvežiti i našminkano lice bez brige da će se nešto pokvariti i razmazati.

Na kraju, treba napomenuti da koliko god je sjajan ovaj sprej za nas sa suvom kožom, sjajan je i za one sa kombinovanom ili masnom jer ne ostavlja masne tragove uprkos uljima koje sadrži. Meni je ovo postao definitivni staple koji često koristim i hvata me panika kad nemam još jedan u rezervi. Koliko god da ga koristite, a ja ga koristim često (kolko mi migrena dozvoljava) i traje mi mesecima, a s obzirom na to da je cena za njega niža nego za obični MAC ruž, zaista vredi svaku paru.

U Srbiji ga možete naći u MAC prodavnci u Ušću, u Novom Sadu u ulici Modene a koliko čujem, žene Sarajeva ga sad mogu zgrabiti u BBI tržnom centru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s