Clothes can’t Talk, Can They?

Clothes Can’t Talk, Can They? // Oh, Happy Day!

Ko nema Dženanu u svom životu, taj ne samo da ne zna šta propušta, nego ne znam kako živi. Elem, ja većinu svojih dana moram da živim bez fizičkog prisustva Dženis Carice, ali jednom godišnje the stars allign and two sisters meet by a great design, tako da smo na mnogo načina mi the lucky ones. Ono što je još sjajnije je što je krasni Kuvajt otvorio granice za nas iz Srbije pa se i dragi mi muž pridružio.

Kuvajt nije savršen, ali ima mnogo lepih i dobrih stvari u njemu, i dan kao što je bio ovaj je jedna od njih. Kuvajt takođe ima veliki broj tržnih centara koji su glavni izvor zabave ali pored Avenues-a, koji je veličine jednog malog grada, ja lično najviše volim Marina Mall jer zapravo možeš da boraviš na vazduhu (do maja, any later than that and you burst into flames), a tu je i more. Jeste da nije baš za kupanje, ali lepo je da se gleda, malo da se zagazi u vodu i oseti pesak pod nogama, što je meni za jedan februar sasvim dovoljno.

1C9386E2-DAEF-45D0-A834-94B27A4E4BCD

E sad, pošto ovo nije putopis već modni post, hajde da pričamo o ljubavi. Otkako pamtim, divila sam se svojoj mami i njenom predivnom kariranom blejzeru sa velikim naramenicama. Naranžasta bluza, narandžasti karmin – jedini koji je ikad nosila, i majka spremna za posao. Jedna od mana moje majke je što nije skupljačica stvari, i čim oseti da je nešto postalo nepotrebno, ona se toga brzo i efikasno reši, te ja ne dobih priliku da nasledim blejzer. Dugi niz godina sam pokušavala da ga ulovim, uglavnom u secondhand radnjama, ali pošto nisam baš najveštija u kopanju za skrivenim blagom, nikad nisam uspela da ga pronađem, bar ne u dobrom stanju. Onda dodje 2017. godina, krenuše nedelje mode i Stella McCartney praćena sa još par dizajnera, vrati karirani print i moćno žensko odelo na velika vrata. E sad, pošto su veće šanse da se u sledećem životu rodim kao Beyonce nego da priuštim nešto ovako, zajedno sa drugim smrtnicima morala sam da čekam da se ovaj trend „slije“ u fast fashion prodavnice u koje se ne bojim da uđem, tako da sam sedela i čekala. Ovaj konkretan, koji je od onog materijala koji sam tražila, dužine, kroja i nijansi sive (he he), ulovile smo Dženis i ja u novoj kolekciji Pull&Bear brenda, ali kontam da se nešto slično može naći u bilo kojoj radnji ovih dana.

34EE4BBC-87C0-40D4-9D2E-AED0B3BBC696 (1)

Da ne bih izgledala previše korporativno, umesto košulje odlučila sam se za majicu, kao što rade kul profesori sa Filozofskog fakulteta (a nema ih mnogo), i plisiranu suknju koju sam dobila kao deo velikog poklona koji je samo jedna od pogodnosti kad ste muslimanska mlada – you get a s*it ton of new clothes od buduće familije tako ne znam ni što kupujem nove stvari, ali nekim ljudima se ne može pomoći.

Jovana je kriva za kupovinu starki, jer mi je rekla da ću uspeti da channel mermaid vibes jer su tako predivno zeleno-plave, i ja sam joj poverovala. Drago mi je da jesam, jer volim starke jos od sedmog osnovne, i ovo je bio način da im se vratim iako sam i dalje ljuta što su postale toliko skupe.

719D11DF-CBA3-47D6-9A26-2A13357E2C97

Konačno, tašnica iz Mone je sve što jedno stvorenje koje je satkano od tufni i (i nekoliko kilograma viška)  može da poželi. Imam realne sumnje da su mi se uvukli u podsvest i napravili tašnu koje je otelovljenje svega što jesam i nisam mogla da dočekam da je puste u prodaju. Hvala online kupovini, bez nje mi iz provincija ne bismo nikad mogli da se modno izrazimo.

8271F960-507B-46BE-8F75-B561EF66353A

I eto, volesmo taj dan, mislim da je i on voleo nas jer nam je dao bas mnogo sunca i mafin iz Starbucks-a, a kupile smo i novu knjigu od Džona Grina jer smo young adults zauvek, al o tome možete više da saznate na bukmarkic.com

Na kraju imam samo da vam kažem da si kupite nešto karirano, posebno obakav blejzer jer će vam život biti mnogo lepši. Osim što je lep, ono što ga čini neophodnim je činjenica da je potpuno prilagodljiv svim raspoloženjima i tipovima modnih kombinacija, nikad se neće posvađati ni sa kim u ormaru i čak i najjednostavnija kombinacija će se nekako „uzdići“ kad je on tu.

AB477C9B-1122-411F-92E5-924575980984

Blazer: Pull&Bear

Skirt: Zara

Shirt: Max

Bag: Mona

Sneakers: Converse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s