Clothes can't talk, can they?, Uncategorized

Clothes Can’t Talk, Can They?// Alive and in Color (Block)

Jeste, sve je istina, dugo me nije bilo, ali kako bi Phil Dunphy rekao “Life got in the way, wait, did I say wife got in the way, ’cause sometimes I tend to do that?“. U svakom slučaju vratila sam se i nadam se da je bar šačici vernih Kadiaries pratilaca drago da je tako. Migrena je alive and kicking, hvala na pitanju ali smo uspele da se srodimo pa više ni ne znam ko sam bez nje. Ipak, koliko god ona bila živopisna, ne može biti živopisnija od outfit teme kojom se bavimo danas. Trend koji je, inspirisan delima Mondriana četrdesetih godina prošlog veka doneo niko drugi nego Yves St. Laurent, i koji je imao svoje blistave momente kako sedamdesetih tako i osamdesetih  vratio se na velika vrata i možda je to samo moje skromno milenijalsko mišljenje, bolji je nego ikad. Pre nego što vas prepustim mojoj interpretaciji ovog trenda, koji cu sigurno nastaviti da pratim čak iako opet ispari kao i mnogi do sad, hajde da malo pričamo o načinima za uspešno savladavanje istog.

DSC_0409DSC_0419

Color blocking je u svojoj osnovi komad odeće koji je sačinjen od odredjene količine boja, poželjno ne više od četiri. Naravno, ako vas mrzi da se mučite i sami sklapate odevnu kombinaciju prateći ovaj princip, uvek možete da se odlučite za haljinu koja je već sačinjena od odabrane kombinacije boja i vaš posao je završen. Ipak, oni koji hoće sami da odlučuju koje će to boje sačinjavati outfit i koji se ne boje eksperimentisanja i igranja definitivno će se okrenuti drugom načinu postizanja color block-a ‘-  upravo ovom kom sam se i ja sama okrenula.

Taj drugi način naravno podrazmeva odvojene komade i modne dodatke koji su jednobojni a koje onda po svom nahođenju (prateći određena pravila) sklapate sami. Ukoliko ste u nedoumici da li određene boje mogu biti kombinovane color wheel je nešto što će vam biti od velike pomoći. I tu imate opciju da se igrate na dva načina – da idete analogno ili komplementarno. Da malo pojasnimo – analogne boje su one koje se nalaze sa iste strane spektra, i kombinacije sačinjene od njih ‘lakše padaju oku’ i harmoničnije su. Ovaj princip posebno odgovora onima koji vole monohromatske kombinacije i minimalizam. S druge strane imamo komplementarne boje, koje se nalaze na suprotnim stranama color wheel-a nešto, i donekle su riskantniji potez, ali ako izaberete prave nijanse, možete da dobijete nešto potpuno spektakularno. Da, zelena i crvena mogu sjajan posao da odrade kad udruže snage, ali not all shades were created equal, pa pazite šta radite u tom smislu.

DSC_0420DSC_0421

Ja sam se danas odlučila za crvenu kao osnovnu boju, i ovu burnt orange (koju zaista ne znam kako se prevodi, shame on me), i onda dodala bebi roze uljeza jer samo veliki buntovnik iz malog grada. Duks je inače potpuna fantazija, posebno mi se dopadaju ovi balon rukavi, they had me at hello. Možda bih se odlučila za žut ili kaput boje senfa ali realno kaput je investicija i ne može se očekivati da jedna osoba poseduje milion kaputa u svakoj mogućoj boji. Realno, dovoljnu sam bitku izvojevala sa sada mužem, tada dečkom koji mi je govorio da moje boje dovoljno privlače pažnju i bez kaputa u kom ću, ako ga kupim, izgledati kao puslica. Bračni život je super, opet hvala na pitanju. Na kraju tu su i cvetne čizme koje sam oduvek želela da imam ali ih ne preporučujem za ovo vreme kad se zima konačno namislila da dođe jer ako nemate nekog da vas drži da ne padnete, you’re screwed.

DSC_0422

E sad, za vas koji se sećate Anabele Funky G, znate da je početak ovog milenijuma obeležio onaj jadni pokušaj nošenja dres haljina sa štiklama kome smo se manje više svi smejali, ali izgleda nismo imali the last laugh. Taj trend je sad, ono, prava stvar, i poznat je pod imenom athleisure. Kovanica dobijena spajanjem reči athletic and leasure ona je otelovljenje trenda koji je popunio prazninu na tržištu. Dizajn i fleksibilnost u smislu kombinovanja sa drugim stilovima, omogućio je onima koji vode haotičan i život pun obaveza da spoje najbolje od oba sveta kako bi dobili odevne kombinacije koje pružaju svu udobnost sportske opreme ne gubeći na šik faktoru. Činjenica da je reč dobila svoje ime u Miriam-Webster rečniku znači da je here to stay, ali to je zapravo sjajna stvar. Sad konačno možemo da nosimo romantične haljine sa patikama i da ne izgleda kao da nismo mogli da podnesemo štikle nego smo odabrali da svojim patikama iskažemo neki modni stav. Isto tako imamo slobodu da nosimo trenerke i dukseve sa štiklama, a ako izgledate kao Bella Hadid možete da se švrćkate u sportskom brusu i helankama po gradu (samo ne ovom gradu), i da to bude skroz ok jer je sve to deo athleisure stila. Tako sam ja danas ponela svoj novi omiljeni duks sa stiklama na cvetiće i moglo mi se – do restorana i nazad do auta. Stvarno, čekajte da se sneg otopi. Nego, za athelisure i njegov porast biće vremena u jednom od narednih postova, ovo je bio samo jedan mali osvrt na najpoželjniji trend sadašnjice.

DSC_0425DSC_0427DSC_0428

Ne znam šta bih vam još rekla osim da eto, probajte da se igrate bojama, ako treba ištampajte sebi color wheel da vam služi kao cheet-sheet, možete čak i da se igrate zvaničnom bojom 2018. godine – Ultra Violet, mada sam uvek nekako bila mišljenja da ta svako u toj boji izgleda kao hodajuća modrica, al možda nekom pođe za rukom. Budite dobri do sledećeg puta, koji, nadam se, neće biti za godinu dana. XOXO K.

Sweatshirt – Zara

Coat – Zara

Pants – Zara

Boots – Stradivarius

Bag – Zara

Neckscarf – H&M

 

1 thought on “Clothes Can’t Talk, Can They?// Alive and in Color (Block)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s